Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στα ευρωπαϊκά ταμπλό

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά ταμπλό και ήπιες πιέσεις για τα futures της Wall. Έντονος προβληματισμός μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία. Βουτιά για τη μετοχή της Carrefour.

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά ταμπλό έπειτα από 4 ανοδικές συνεδριάσεις και ήπιες πιέσεις για τα futures της Wall. Έντονος είναι ο προβληματισμός επενδυτών και αναλυτών μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 1,14%, στις 5.926 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,09% στις 3.202 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,66%, στις 5.405 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 1,14%, στις 8.923 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κατά 1,48%, στις 6.036 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE ΜΙΒ καταγράφει απώλειες 1,94%, στις 16.183 μονάδες, ενώ επίκειται και ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση Berlusconi.

Ήπιες πιέσεις δέχονται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ο μεταλλευτικός κλάδος ηγείται των πιέσεων μετά και τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας. Η μεγάλη μείωση των εισαγωγών δείχνει και αποδυνάμωση της εγχώριας ζήτησης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Το αποτέλεσμα είναι ο STOXX Europe 600 basic resources να υποχωρεί κατά 2,3%.

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή της Carrefour, η οποία υποχωρεί κατά 5,4%. Η διοίκηση της εταιρίας, για πέμπτη φορά φέτος και για δεύτερη τους τελευταίους τρεις μήνες, προχωρά σε προειδοποίηση για τα αποτελέσματα του έτους. Πλέον, βλέπει μείωση των λειτουργικών εσόδων έως και 20%.

Κέρδη 9,2%, πάντως, καταγράφει η μετοχή της Alcatel Lucent έπειτα από δημοσίευμα των Financial Times, βάσει του οποίου η εταιρία συμφώνησε να πουλήσει τη θυγατρική εταιρικών τηλεφωνικών κέντρων 2,5 δισ. δολ. στην εταιρία private equity Permira.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v